ANTI-KRIMINAL

Dervišević: Korupcija i kriminal u FBiH na visokom nivou

http://forum.pravosudje.ba/viewtopic.php?f=28&t=362&st=0&sk=t&sd=a&sid=b844a610e1c5a90a13931204dbebb2ef&start=730

Utorak, 15 Svibanj 2012 08:22

Slika

Zufer Dervišević

Blago je reći da je stanje alarmantno u smislu korupcije i kriminala u Federaciji BiH, rekao je Zufer Dervišević, glavni inspektor Finansijske policije FBiH, u intervjuu za današnji “Dnevni list”.

Šokantna je, kaže, činjenica kako ti kriminalni monstrumi čak i svoju djecu posredno ili nepotrebno uvlače u kriminal pa to ispadne kao neka porodična djelatnost i tradicija.

U prva četiri mjeseca ove godine, najvećim uspjehom u radu Finansijske policije FBiH smatra što se provode velike kontrole, koje traju mjesecima i s obzirom na broj izvršitelja, veoma je zadovoljan dinamikom i kvalitetom tih provjera.

“Želim potvrditi kako Finansijska policija u posljednje vrijeme radi najodgovornije, puno dublje kontrole poslovanja privrednih subjekata i institucija, a vezane su uz finansijske transakcije vršene dugi niz godina”, rekao je Dervišević.

Naglašava da je teško govoriti koliko je do sada država pokradena.
“U pitanju su sasvim sigurno milioni i milioni maraka. Bolje je pričekati završetak posla, a puno toga ćemo znati krajem sljedećeg mjeseca”, kaže Dervišević, te dodaje da finansijska policija nije nigdje poželjna gdje kontroliše novac.

Pri tome je ohrabren činjenicom što je Vlada FBiH donijela zaključak o kontroli poslovanja Bosnalijeka.

“U kontaktima s članovima Vlade i premijerom Nerminom Nikšićem osjećam tu potrebnu odlučnost i spremnost za kontrolu važnih kompanija i institucija u FBiH. Važno je da ova Vlada stvara jedan posve drugačiji komotniji ambijent”, kazao je Dervišević.

Zato je Finansijskoj policiji FBiH, tvrdi, puno lakše raditi kad zna da iza nje stoji iskrena podrška i opredijeljenost da se država suprotstavi teškim oblicima finansijskog kriminala.

“Siguran sam kako će i u FBiH morati doći vrijeme kada će se kriminalci bez obzira na funkcije i moć pravedno procesuirati i kažnjavati, jer ovako se ne pravi država nego urušava”, zaključio je Dervišević.

(Fena) / zurnal.info

PRAVDA ZA DENISA

Izvor:

http://forum.pravosudje.ba/viewtopic.php?f=28&t=362&st=0&sk=t&sd=a&sid=b844a610e1c5a90a13931204dbebb2ef&start=730

 

 

17. Maja 2012. - Posted by | Uncategorized

2 komentara »

  1. NE MOŽE GOSPOĐA Kajmaković BITI KANDIDAT ZA GLAVNOG TUŽITELJA BIH,OVO IZ RAZLOGA ŠTO JE JAVNOSTI POZNATO DA JE NJEN MUŽ RADIO NA AERODROMU,GDJE SE Zijad Turković OPTUŽUJE DA JE OPLJAČKAO ISTI,,UOSTALOM ONA NE MOŽE PO SAMOM ZAKON BITI TUŽITELJ U PREDMETU “Zijad Turković”JER TUŽITELJ MORA BITI “ODVOJEN OD SVEGA A ONA NIJE”pitam se samo gdje je ta objektivost,zakonitost,nezavisnost i sve ostalo što nas uče na pravnom fakultetu, izgleda da se to ne odnosi na gospođu Kajmaković…..volio bi da Fahrija Karkin kad sve ovo bude gotovo i ako bude gotovo zahtjeva ponavljanje postupka po vanrednom pravnom lijeku,,,ima dovoljno osnova za to a vidjećemo šta će i kako će sve bit!!!

    komentar od Samir Jahić | 20. Maja 2012. | Komentariši

    • Mislimo da bi Vaš komentar bio primjereniji tekstu pod naslovom”Ko će biti glavni tužioc u BiH”..Naravno pišite još ukoliko raspolažate informacijama..S poštovanjem…Admin..

      komentar od antikorupcija | 21. Maja 2012. | Komentariši


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: