ANTI-KRIMINAL

Držanje u ropskom položaju ..I to je moguće u Bosni i Hercegovini …Strašno…Čuvajte ljudi djecu…

Horor kod Kalesije: Marinkovići mladu Njemicu tjerali na seks s muškarcima i psima …

Doslovno su je tjerali da bude rob, kaže komšija porodice Marinković, Sead Makalić

Autor A. Mu. | Objavljeno 26.05.2012. u 03:32

Djevojka Bedina ili Karla (Foto: A. Bajrić Blicko)

Djevojka Bedina ili Karla (Foto: A. Bajrić Blicko)

Devetnaestogodišnja djevojka iz Njemačke za koju se pretpostavlja da se zove Klara, ili Bedina, a čiji identitet utvrđuju istražni organi u Tuzli i Kalesiji, proteklih osam godina proživljavala je pravi horor. U selu Karavlasi kod Kalesije, osam godina zarobljenu u kući držala ju je porodica Milenka i Slavojke Marinković.

Ova porodica doslovno se iživljavala nad djevojčicom nanoseći joj fizičku bol, tjerajući je da radi najteže poslove, a nekoliko muških članova imalo je i seksualni odnos sa djevojčicom. Slučaj kakav nije zapamćen u istoriji BiH razotkrio je komšija Sead Makalić, koji je godinama prijavljivao policiji da porodica Markinković u ropstvu drži djevojčicu.

Kuće porodice Marinković u Karavlasima

-Doslovno su je tjerali da bude rob! Seksualno su se iživljavali nad njom. Dovodili su mnoge muškarce kako bi je seksualno zlostavljali. Vrelim nožem joj rezali rane po licu, što se golim okom vidi na djevojčici. Nikada joj nisu dali da spava u kući. Mala Bedina, kako su je zvali, spavala je sa svinjama i psima. Tjerali su je i na seksualni odnos sa psima, a pri tome se smijali dok djevojčica to radi. Krili su je od očiju javnosti i policije-govori Makalić.

Više puta policija je izlazila na teren nakon Makalićevih prijava proteklih godina, ali su je dobro skrivenu u podrumu svoje kuće, Markovići čuvali od očiju javnosti. Nedavno je Sead uspio slikati djevojčicu i fotografiju kao dokaz odnijeti u policiju, koja je odmah uhapsila bračni par Marinković.

-U saradnji sa PU Kalesija koju bi ovom prilikom pohvalila, Tužilaštvo TK je nakon prijave izašlo na teren i zateklo djevojčicu u teškom stanju. Imala je vidne povrede na tijelu. Tragovi zlostavljana su primjetni. Djevojčica, koja je Njemačka državljanka, smještena je u sigurnu kuću gdje se oporavlja, i nakon ukazane pomoći, znatno se bolje osjeća – kazala je na današnjoj pres konferenciji u Tužilaštvu TK Gordana Tadić, tužiteljka na ovom predmetu.

Sead Makalić pokazuje prema naselju Karavlasi

Frapantno je i to da je majka devetnaestogodišnje djevojčice, izvijesna Kristina, koju su Marinkovići upoznali na radu u Austriji znala za ovaj slučaj, ali godinama nije htjela reagovati. Policija je djevojčicu nakon hapšenja Slavice i Milenka zatekla potpuno mokru i iscrpljenu u obližnjoj šumi. Navodno je imala svega četrdesetak kilograma.

-Marinkovići su često živjeli na relaciji Karavlasi – Austrija gdje su i radili. Tamo su upoznali Kristinu, Bedininu majku, koja se vjenčala za Milenka Marinkovića, i trenutno je jedna u nizu njegovih žena. Sa Kristinom i Marinkovićima su u Karavlahe prije desetak godina došle i tri sestre zlostavljane Bedine-Karle. Kako je koja odrastala, tako se i udavala za muške članove porodice Marinković.

-Sve je to planski rađeno jer su preko tih djevojaka dobijali državljanstva i radne dozvole po Austriji i Njemačkoj. Tamo su kako sam čuo radili sve prljave radnje. Krali robu i kreditne kartice strancima. Čak se priča i da su objesili jednog državljanina Njemačke, koji je bio oženjen za Bosanku iz njihove familije, a sve zbog novca- priča Sead Makalić.

Djevojka je, priča Sead, vječito bila gladna. Izgladnjavali su je, a često je jela hranu za svinje, koje je hranila i sa njima spavala u toru. Krišom je priča Sead, kada niko ne vidi, devetnaestogodišnja Njemica jela živu bundevu. Komšije koje znaju za ovaj slučaj godinama, ali se nisu od straha usudile govoriti, tvrde da su je često čuli kako plačući jeca i na njemačkom jeziku doziva pomoć.

Osim najtežih fizičkih poslova koje je redovno obavljala, Marinkovići su je tjerali da hrani divljeg psa kojem niko nije smio prići. Jednom prilikom otkinuo joj je komad mesa na ruci, ali joj nisu dozvolili liječničku pomoć. Također, pošto niko nije smio, Bedina-Karla je pod prijetnjama morala potkivati divljeg konja karavlaške porodice. Komšije svjedoče da su je često viđale sa kolskim hamom na glavi, koji se stavlja volovima da vuku teret. Sa hamom na glavi, na konjskim kolima djevojka je vukla Marinkoviće po selu.

Sead Makalić je nako

n hrabrog čina, zbog kojeg je Bedina spašen iz ropstva, od rođaka i ostalih čanova porodice Marinković, nakon svega, dobijao prijetnje kako će mu oteti sina. Prijetnje su prijavljene i policiji, koja istražuje detalje.

 

Izvor:

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/97662-horor-u-karavlasima-kod-kalesije-marinkovici-19-godisnju-njemicu-tjerali-na-seks-sa-muskarcima-i-psima.html

26. Maja 2012. - Posted by | Uncategorized

Trenutno nema komentara.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: