ANTI-KRIMINAL

Općinski sud u Zavidovićima gazi ljudsko pravo na suđenje u razumnom roku …

OPĆINSKOM SUDU U ZAVIDOVIĆIMA
P r e d s j e d n i c i s u d a
Veza predmet broj: 42 0 P 014178 11 P
TUŽILAC: Amir Čamdžić, JMBG:…………………………., iz Zavidovica, U.Branilca grada II – Naselje Sutjeska II, Lamela I, ulaz 1., stan broj 3., .
TUŽENI: .
1.“Ferimpex“d.o.o.Zavidovići, Ul. Branilaca grada b.b. Zavidovići.
2.“Federacija Bosne i Hercegovine (Vlada Federacije BiH-Federalno ministarstvo energije,rudarstva i industrije ),zastupana po Federalnom pravobranilaštvu ,Ul. Valtera Perića, broj 15., 71000 Sarajevo.
3.Agencija za privatizaciju u Fedraciji Bosne i Hercegovine,Alipašina 41., 71000 Sarajevo.
RADI: poništenja odluka i isplate naknade štete.
Visina spora: Na osnovu sudske odluke a po Nalazu i mišljenju sudskog vještaka.
Urgencija prema predsjednici suda

Ovom urgencijom dopunjujem svoju urgenciju od 27.03.2012.godine , 04.04.2012.godine i 11.04.2012.godine, 18.04.2012.godine , 25.04.2012.godine i 17.05.2012.godine pošto još nisam zaprimio Rješenje o datumu održavanja ročišta za glavnu raspravu.

Ponovo podsjećam da je službenom zabilješkom broj: 42 0 P 014178 11 P od 15.03.2012.godine navedeno da se ročište za glavnu raspravu zakazano za 15.03.2012.godine neće održati , obzirom da se sudeći sudija nalazi na bolovanju, te da će stranke o zakazanom novom ročištu biti pismeno obaviještene.
Navedeno se može razumjeti kao odgoda ročišta na neodređeno vrijeme a što nije u skladu sa članom 115. Zakona o parničnom postupku Federacije BiH, a koji navodi slijedeće:
(1) Ročište za glavnu raspravu se ne može odgoditi niti odložiti na neodređeno vrijeme.
(2) Ročište za glavnu raspravu ne može se odgoditi ili odložiti duže od 30 dana, osim u slučaju iz člana 129.ovog zakona.
Takođe u članu 111. stav (3) Zakona o parničnom postupku određeno je slijedeće :
(3) Kad odgodi ročište , sud će o vremenu održavanja novog ročišta odmah obavijestiti sve pozvane.
U vezi s tim predlažem da sud u skladu sa zakonskim rokom iz člana 115.stav (2) zakaže ročište za glavnu raspravu .
Smatram krajnje neprihvatljivim odugovlačenje ovog sudskog postupka koji se vodi od 02.11.2009.godine, a posebno uzevši u obzir razmak od 08.11.2011.godine (od održanog pripremnog ročišta) do danas iznosi blizu sedam mjeseci.Dokazi su predloženi, vještak je odradio svoj Nalaz i mišljenje i postavljam opravdano pitanje kome je interes da mi i dalje odugovlači postupak i zašto to čini?To pitanje ću morati postaviti i na drugom mjestu.

Sa ovim načinom rada (maratonskim odugovlačenjem sudskog postupka ) dovodite me u opravdanu sumnju da sve ovo prelazi na lični nivo , da mi ovo činite to jest da me šikanirate sa maratonskim odugovlačenjem sudskog postupka samo zato što sam ja u pitanju i što je moj sudski postupak u neposrednoj vezi i usmjeren je protiv Vaših kućnih prijatelja to jest braće Mujanović (Ismeta , Ferida, i Ibrahima) kao suvlasnika „Ferimpex“ d.o.o. Zavidovići, zato što je Vaš muž Besim Muhić čovjek od posebnog povjerenja braće Mujanović , njihov direktor i što mu oni daju plaću, zato što je Vaš muž bio izvršni direktor u kriminalnoj i pravno nepostojećoj „Krivaja 1884“d.o.o.Zavidovići.Zbog svega navedenog sami me tjerate da počinjem osjećati da iza ovog maratonskog odugovlačenja sudskog postupka stoje neki nečasni interesi a koji su protivni sudijskoj etici i uopće svemu onome od čega bi sud trebao da bude imun u cilju očuvanja svoje sudske nezavisnosti i nepristrasnosti.
Sigurno sa ovakvim načinom rada dajete povoda da totalno gubim povjerenje u rad Općinskog suda u Zavidovićima.Naravno Vama sve moje urgencije ništa ne znače i ni na jednu se niste udostojili odgovoriti što me još više učvršćuje u sumnji da je samo problem što sam imao tu nesreću da mi je baš Vaš muž bio „nadređeni“ kao izvršni direktor u hijerarhiji komandovanja i zapovjedanja u kriminalnoj „Krivaja 1884“d.o.o.Zavidovići.
Ovdje postaje očigledno da odugovlačenjem sudskog postupka neko želi da obesmisli sav ovaj sudski postupak, da me razočara i na taj način natjera da odustanem od svega , ali uprkos svemu ja neću odustati dok živim životom.
Ovdje postaje očigledno da neko ne želi da u formi presude izađe u javnost jako veliki broj inkriminirajućih elementa o počinjenju strašnog kriminala od strane odgovornih i službenih lica tuženih a što je u neposrednoj vezi sa krivičnim predmetom koji se vodi kod Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu pod brojem: T09 0 KTPO 0012700 09 .

Ja o ovome neću šutjeti i izaći ću sa svojim sumnjama o razlozima zašto mi ovo činite u javnost.
U Zavidovićima, dana 30.05.2012.godine.

Tužitelj:
————————————

Amir Čamdžić, dipl.pravnik

30. Maja 2012. - Posted by | Uncategorized

6 komentara »

 1. Bravo Amire samo napred ne posustaj

  komentar od AGROKOMERC | 30. Maja 2012. | Komentariši

  • Jesu li nam ostavili izbor??? Nisu..Dotjerali su nam do “mrtvog ugla”..A “Mrtvi ugao” je ugao iz kojeg više nam bježanja…I mačka će bježati od psa sve do onog momenta dok je ne satjera u “mrtvi ugao”..A kada se to desi i mala maca će se okrenuti protiv psa i oči će mu iskopati braneći sebe i svoj život…Eto ti odgovora…

   komentar od antikorupcija | 30. Maja 2012. | Komentariši

 2. prazna priča.
  Amir kaze da:
  1) sudija je na bolovanju,
  2) trazi da se zakaze novo ročište,
  3) ako to bude novi sudija, trazice izuzeće.
  Počinjem sumnjati u mentalne sposobnosti dotičnog.

  komentar od edin | 24. Juna 2012. | Komentariši

  • Koliko je nama poznato dotičnom niko nije oduzeo poslovnu sposobnost zbog neuračunjivosti, stoga nema razloga za brigu i ne treba da sumnjaš u mentalne sposobnosti dotičnog…Čovjek je zdrav i mentalno jako sposoban a uz to pravni osnov mu je potpuno utemeljen..Samo je problem što vlast i tajkuni žele da se zataška taj problem sa kriminalnom privatizacijom “Krivaje” i stvaranje kriminlne privatizacijske tvorevine “Krivaja 1884”….Naravno jedan jedini slučaj sa jasnim pravnim osnovom mora smetati…

   komentar od antikorupcija | 24. Juna 2012. | Komentariši

  • komentar od antikorupcija | 24. Juna 2012. | Komentariši

 3. Valjda ti??? Ko zna???

  komentar od antikorupcija | 26. Juna 2012. | Komentariši


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: