ANTI-KRIMINAL

Nermin Duranović osuđen za krivično djelo nesavjesnog rada u službi, kandidat za ministra…Što više krivičnih prijava i osuđujućih presuda više vrijediš kod političkih partija…

Presuda

Srijeda, 06 Juni 2012 11:55 A.D. vidiportal.ba
SlikaNakon pucanja “crveno – zelene” koalicije, a prema riječima premijera Seada Čauševića, “nova” Vlada Tk trebala bi startati sa radom najkasnije za 10 dana. Pred njima su, gle čuda, neodloživi reformski procesi koje treba pomjeriti s mrtve tačke nakon opstrukcija “odličnih” ministara iz redova SDA koji su u međuvremenu smijenjeni.

DOK KO SDP i KO Narodne stranke Radom za boljitak taje imena svoji kandiata za ministra finansija, odnosno ministra poljoprivrede, novi koalicioni partner Savez za bolju budućnost je obznanio imena svojih kandidata. Pisali smo već Amiru Husiću, kojem je namijenjen MUP TK i o profesoru islamske teologije Zijadu Mahmutoviću, koji će najvjerovatnije rukovoditi Ministarstvom za boračka pitanja.

Nerminu Duranoviću, predstavljenom kao arhitekti iz Tuzle, rođenom 1965. godine, namijenjeno je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice. No, ako se Sead Čaušević bude pridržavao istih kriterija kao recimo u slučaju Aida Berbića, onda Nermin Duranović sigurno neće zaposjesti ministarsku fotelju.

Zašto?

Zato što je Općinski sud Tuzla 22. novembra 2002. godine objavio presudu kojom je oglasio krivim Nermina Duranovića, tada uposlenika Službe za inspekcijske poslove Općine Tuzla, zbog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi i naložio mu da plati kaznu u iznosu od 3.000 KM. U obrazloženju presude stoji kako je Duranović propustio da izda naredbu o rušenju objekta Damira i nasihe Djedović koji je “nikao” u Kazan mahali. Djedovići su, kako stoji u obrazloženju, po urbanističkom projektu mogli dići objekat dimenzija 6,2 x 9 metara, ali su pod čudnim okolnostima podigli objekat dimenzija 8,95×11 metara i na taj način ugrozili susjedne objekta, prije svih kuću Mehmedalija Huremovića, kojem je bio zazidan prozor u potkrovlju, oluk i dimnjak.

U obrazloženju je navedeno kako je Duranović kao službena osoba SVJESNIM KRŠENJEM ZAKONA i drugih propisa i propuštanjem dužnosti nadzora očigledno nesavjesno postupao u vršenju dužnosti, pa je usljed toga nastupila povreda prava drugoga.

Poslije predočenog postavlja se opravdano pitanje: Da li Duranović, kao inspektor Općine Tuzla, koji nije uspio tačno premjeriti objekte i zaštiti prava drugog može rukovoditi Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice?

Ako premijer Čaušević bude slijedio Berbićev primjer, koji je također pravomoćno osuđen za zloupotrebu položaja i ovlasti onda, ponavljamo, Duranović nikada neće zaposjesti fotelju ministra, a KO SBB-a će morati potražiti druga kadrovska rješenja.

vidiportal.ba

PRAVDA ZA DENISA
Izvor:
www.pravosudje.ba/forum/
www.vidiportal.ba

7. Juna 2012. - Posted by | Uncategorized

2 komentara »

  1. Ovaj slučaj je još i smiješan što se događa mome susjedu Enisu Deliću. Elektroprivreda HZHB (kriminogena organizacija) izgradila je trafostanicu na zemljištu naprijed spomenutog, bez validne dozvole ili dogovora s njim. Gospoda iz općinske uprave falsificirala je dokumentaciju i došlo je do, navodno legalne izgradnje. Problem je u tome što je parcela pod broj drugi koji je poslije identificiranja označen kao 7 kilometara udaljen od mjesta “zločina”. Predmet smo doveli do situacije “rješenje o uklanjanju objekta u roku od 15 dana”. I… što mislite da se dogodilo? Ništa!. U ovoj državi sasvim je normalno da se ništa ne dogodi poslije desetogodišnje borbe za svoje pravo. Podnosimo tužbu korumpiranom i kriminogenom sudu. Odlučili su je zadržavati do devetog mjeseca ove godine, kako bi vlasnika Enisa doveli u situaciju da zapali trafostanicu i da on bude krivac za sve, a da to ne budu kriminalci na svim razinama vlasti i da to ne budu kriminalci iz svih razina pravosuđa i tužiteljstava.

    komentar od Velimir | 7. Juna 2012. | Komentariši


Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: