ANTI-KRIMINAL

Munib Ušanović stigao u KPZ u Zenici na odsluženje kazne – KAŽNJEN S ČETIRI GODINE ZATVORA

Nekadašnji generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović u petak je sproveden u Kazneno-popravni zavod Zenica na izdržavanje četverogodišnje zatvorske kazne, potvrdio je portalu Klix.ba direktor zeničkog KPZ-a Nihad Spahić.

Piše: N. Jamaković
Munib Ušanović

Munib Ušanović
Ušanović je kažnjen jer je, zajedno sa bivšim sekretarom Saveza za finansije Miodragom Kurešom, koji je također osuđen na četiri godine zatvora, od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. izbjegao plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te na plaće i doprinose, čime su oštetili budžet FBiH u značajnom iznosu.

Kažnjeni su i za to što su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. zloupotrebom položaja pribavili znatnu imovinsku korist.

Sud BiH je Ušanoviću i Kurešu izrekao pravosnažne presude krajem jula prošle godine, a Ušanović je sve dosad bio na slobodi zahvaljujući dvjema odgodama početka izdržavanja kazne, koje je na njegov zahtjev donosio Sud BiH.

Sud je naložio i da se Ušanoviću i Kurešu oduzme imovinska korist pribavljena zloupotrebom položaja ili ovlaštenja u iznosu od 248.147 KM i 42.110 eura.

Izvor:
http://www.klix.ba/

8. Juna 2012. - Posted by | Uncategorized

Trenutno nema komentara.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: