ANTI-KRIMINAL

Gospođa ministarka TK-a poklonila 49% državnog preduzeća NERDA-i

Državni kapital u Tuzlanskom kantonu može se dodjeljivati nevladinim organizacijama. Naime, Vlada Tuzlanskog kantona dodijelila je Institut za zavarivanje Tuzla nevladinoj organizaciji NERDA. I to nije sve. 

Opširnije u priči Omera Hasanovića
16.06.2012 20:29

 

Gospođa ministarka poklanja kao da državna imovina njeno privatno vlasništvo…

Dijana Bilanović je ministrica za razvoj Tuzlanskog kantona. Prije stupanja na funkciju blisko je sarađivala s Nevladinom organizacijom NERDA. Bila je, kako kaže, u skupštini NERDA-e kada je ona osnivana. I tu nastaje problem: Vlada Tuzlanskog kantona odlučila je dodijeliti Institut za zavarivanje Tuzla Nevladinoj organizaciji NERDA. „Prenesena su upravljačka prava. Mada taj posao nije završen jer je zapelo kod ovjere potpisa kod notara“, kaže premijer TK-a Sead Čaušević.

Dakle, organizaciji čiji je osnivač ministrica Vlada je dodijelila 800.000 maraka budžetskog novca kojim će u NERDA-i podupirati poduzetništvo. “Radi se o sredstvima koja smo dali sa eskro računa na upravljanje“, pojašnjava ministrica Bilanović.

Premijer Čaušević kaže da bi alternativa bila da taj novac daju u banku, ali napominje da to ne bi bilo dobro rješenje jer je, kako kaže, država najgori vlasnik novca. “Ono što daje – uvijek daje pogrešno i vrlo loše“, smatra Čaušević. Za premijera, očito, nije loše to što resorna ministrica dodjeljuje budžetski novac i državni kapital organizaciji u kojoj je radila.

Federalna.ba – VIDEO

PRAVDA ZA DENISA
Izvor:
http://forum.pravosudje.ba

17. Juna 2012. - Posted by | Uncategorized

Trenutno nema komentara.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: