ANTI-KRIMINAL

USMRTIO SUDIJU U SUDNICI (ZGRADI SUDA) U TOKU SUĐENJA !!!

Pogledajte do čega dovodi nepravda ..Nisu svi ljudi isto tolerantni na nepravdu, nisu svi istih živaca neki “puknu” pa se dešava i ovo…

Počelo suđenje ubici sudije

Okružni sud u Somboru

U Okružnom sudu u Somboru, pred većem petorice, juče je počelo suđenje Iliji Danilovu (54), iz sela Deronje kod Odžaka, zbog dvostrukog ubistva. Danilov je, prema navodima optužnice koju je zastupao tužilac Slobodan Dimitrijević, 8. juna prošle godine u prepodnevnim satima, tokom suđenja, u sudnici, gde je Danilov vodio imovinski spor, iz pištolja, koji je tajno uneo u sudnicu, ubio sudiju Zorana Cvetanovića (46) i biznismena Petra Stevanovića (54), sa više ispaljenih hitaca.

Okružni tužilac Dimitrijević je optužio Danilova za teško ubistvo i za nedozvoljeno nošenje oružja, posle čega je iskaz dao optuženi Ilija Danilov. On je odmah na početku rekao da je Cvetanovića i Stevanovića ubila nepravda i laži. Na pitanje sudije ko je povukao oroz, rekao je da je on to učinio, i da mu je bog govorio da ne ubije, ali je on to ipak učinio. Rekao je i da je optužnicu razumeo, ali da je nije pročitao, jer je gotovo slep. Na pitanje da li se seća šta je govorio istražnom sudiji, Danilov je rekao da je govorio istinu, ali da sada priznaje samo tužioca, ali ne i sud u Somboru. Danilov koji je plakao dok je odgovarao na pitanja tužioca, branioca i sudije, govorio je o nepravdi i lažima u vezi sa višegodišnjim sudskim sporom, koji se vodio zbog jednog kamiona. Rekao je da su mu pre toga oduzeli tri kuće i da je na suđenju u Odžacima molio Cvetanovića da suđenje odloži, što on nije prihvatio.

Sve to, kako je izjavio Danilov, iritiralo ga je da počini ovo ubistvo. U jednom trenutku je rekao da mu je sudija Cvetanović tražio novac, da napiše “dobru presudu”. Pri tom je Cvetanoviću rekao da mu se ne prodaje kuća i da će biti i mrtvih.

Na pitanje sudije zašto je nosio pištolj, izjavio je da je zbog nepravde hteo da ubije, ali ne Cvetanovića i Stevanovića, već rođaka ubijenog Stevanovića Slobodana Grubera, za koga je rekao da je “bio reketaš, varalica i lažov”. Priznao je da je Gruberu pretio i pre više godina, i izjavio da mu je žao što je ubio Cvetanovića.

Optuženi Danilov nije negirao nijednu pretnju ubistvom, koje je izgovarao na brojnim suđenjima u Novom Sadu, Odžacima i Somboru. Policiju je optužio za teror prema njemu, a lekare u Somboru za pogrešnu dijagnozu o šećernoj bolesti. Takođe je rekao da je jedno vreme veoma dobro radio, da je imao farmu i 200 krava koje je prodao i kupio imovinu, da je on novac pozajmljivao, ali da nikada nije uzimao potvrde od tome, a novac je davao i firmama i pojedincima., a pri tom je pomenuo pozajmicu koju je dao “Hipolu” iz Odžaka.

Na kraju iskaza zapretio je da će prestati da jede i pije, ukoliko se ne utvrdi istina o njegovoj imovini, koja je bila i uzrok ubistava. Suđenje se nastavlja 22. novembra.

 
 
Izvor:
 
http://www.politika.rs
 
 

11. Jula 2012. - Posted by | Uncategorized

Trenutno nema komentara.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: